Media centar Bor

09/10/2009

SIT SAM MIRKOVIĆEVIH LAŽI I NEISTINA

Filed under: Vesti — borvesti @ 14:29
Tags: , ,

zikicKonferencija za novinare Dragana Žikića, predsednika OO SPS-a

AUTOR: O.Hadžić

– Nemam nameru da sa Mirkovićem medijski polemišem, ali smatram da je vrlo bitno da građani Bora znaju i prepoznaju laži i obmane od neistina. Istina je samo jedna da sve što sam radio za predhodne tri godine kao zamenik predsednika opštine Bor je bilo u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom opštine Bor i dogovorima sa predsednicima opštine, gospodinom Rankićem i gospodinom Marjanovićem – rekao je na današnjoj konferenciji za medije Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a Bor potsećajući da je reč o odgovoru na , nedavno javno izgovorene „ Mirkovićeve laži i neistine“. Žikić je, potom, naglasio:
– Istina je da nikada nisam potpisao ni jedan ugovor između opštine Bor i „Beotona“ , vlasništva Saše Mirkovića i porodice Mirković, koji su opštinu Bor koštali preko 35 miliona dinara. Čak sam bio i u prilici da u odsustvu predsednika Rankića odbijem potpisivanje jednog od tih ugovora, jer nisam imao nikakvog učešća niti udela u dogovorima i izradi ugovora, kao i svih ostalih ugovora porodice Mirković.
Potpisivao sam ugovore za prevoz sportista, za prevoz udruženja i nevladinih organizacija poput Kola srpskih sestara, SUBNOR-a, Potomaka ratnika 1912 – 1920. godine, udruženja Roma, kroz dekadu Roma koja ima međunarodnoi karakter, što predstavlja obavezu i Republike Srbije i opštine Bor i drugih organizacija koje se nalaze na budžetu opštine Bor.
Proglašen sam krivim što se izlivaju fekalije u predškolskoj ustanovi „ Bambi“ i što nema grejanja u nekim objektima ove ustanove. Kao zamenik predsednika opštine u maju dao sam nalog Direkciji za izgradnju Bora da raspiše javni tender za sanaciju navedenih problema. Odlaskom sa vlasti početkom juna nemam informacija kakva je dalja sudbina tendera. Da je manje para iz opštinske kase išlo za „Beotonove“ koncerte i „Čarolije“ sigurno bi se ovi problemi rešavali mnogo ranije i efikasnije.
Veoma je drsko od strane Mirkovića da napada nekog ko se zalaže za opšti interes građana, a on u međuvremenu ogroman novac stavlja sebi u đep.
Ne znam zašto Mirković spominje krađu brašna iz „Centroistoka“ i to vezuje za mene i kadrove Socijalističke partije Srbije jer i ako se tako nešto i desilo, bilo je to pre raskida ugovora o privatizaciji „Centroistoka“, što nema nikakve veze sa SPS.
Za optužbe poput nameštanja tendera, lično uzimanje para od strane nekih izvođača radova, kao i za druge iznete laži i neistine Mirković će morati da dokazuje na Sudu. Sodijalistička partija Srbije u Boru, nema nikakvih kontakata niti saradnje sa Mirkovićem i „Pokretom Živim za Krajinu“. Posle njihovog podlog učešća u izbacivanju SPS iz opštinske vlasti, od Mirkovića se ogradilo i najviše rukovodstvo SPS.
SPS se uvek zalagao za stabilan rad javnih preduzeća i ustanova, ali kao opozicija nije mogla da spreči da skoro 250 ljudi ostane bez posla gašenjem dve javne ustanove i javnog preduzeća. Ukazali smo da se posebno u javnim ustanovama Sporski centar i Centar za kulturu, koje su vodili direktori „Pokreta Živim za Krajinu“, nekontrolisano i prekomerno zapošljavanje radnika. Bojim se da će ista sudbina zadesiti i JKP “Vodovod“ u kome se za poslednjih par dana od postavljanja novog v.d. direktora ekspresno zaposlilo nekoliko radnika, isključivo po stranačkoj pripadnosti, tj. „Pokreta Živim za Krajinu“.
– SPS se ponosi time što nije trenutno u vlasti , jer ne želi da bude u većini sa ljudima koji otpuštaju radnike, njihove porodice ostavljaju gladne i ne želi da bude predmet upravljanja Saše Mirkovića. Najteži period za SPS, za nas koji smo vodili Partiju, bio posle 5. oktobra 2000-te, kada sam imao prilike da svima dokažem da sam časno i pošteno obavljao funkciju na kojoj sam bio bez ijedne mrlje na svom imenu. To činim i sada – zaključio je Dragan Žikić u obraćanju novinarima.

Advertisements

1 Comment »

  1. […] se prilično i mnogo štošta je isplivalo kroz dva kruga konferencija za novinare Rankića, Žikića, Mirkovića i direktora Toplane. Nevinašca Plus pojavljivanja na registrovanim i neregistrovanim […]

    Pingback by Pregled nedelje | E - stav — 17/10/2009 @ 11:24 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: