Media centar Bor

16/10/2009

U TOPLANI SE ZAGREVAJU IGRAJUĆI STONI-TENIS

Filed under: Vesti — borvesti @ 13:52
Tags: , , ,

Dok se ceo Bor smrzava…

Grad Bor sGostujući na privatnoj TV „Sezam“, Branislav Rankić, predsednik opštine Bor rekao je da je lično čuo od sindiklanog lidera JP Toplana, gospodina Jankucića da nije malo onih u tom kolektivu koji primaju 60.000 dinara platu, a ništa ne rade. Štaviše, tamo se u radnom vremenu  igra stoni-tenis. U Toplani je danas, podsetio je Rankić, 160 zaposlenih, a pre 2002. godine, kada se radilo u sastavu Termolektrane, bilo je 60 radnika. Danas je grad bez grejanja, a tada je Bor imao najkvalitetnije grejanje u državi. Ni jedna zimska sezona nije dočekana bez više hiljada tona uglja na lageru, a sada nema ni gram crnog zlata.
-Da se blagovrmeno suprostavilo prekomernom zapošljavanju i stvaranju bespotrebnih troškova, ne bi bili pred bankrotom i živeli u hladnim stanovima. Nisu samo političari zapošljavali svoje stranačke kadrove i miljenike, to su činili i sindikalni funkcioneri. Sve ih možemo nabrojati, jer su svi zaposlili supruge, decu, pa i dalje rođake. Zašto se dozvolilo da Toplana u 2010. godinu ulazi sa 150 miliona gubitaka iako su uzeti krediti i povećana cena grejanja -upitao se Rankić.

Cevi toplana sU Boru i danas nema grejanja i sigurno je da će stanovi biti hladni dok se ne obezbedi 300 miliona dinara za 50.000 tona uglja za ovu sezonu. Opština tih para nema, jer je i sama u minusu od 220 miliona dinara.

Iz nezvaničnih, a pouzdanih izvora, doznajemo da  u „Kolubari“ ne nameravaju da isporuče neophodnih 15.000 sušenog lignita dok se ne otplati stari dug od 140 miliona dinara. Bez tog uglja jedan od dva popravljena kotla neće moći da se pusti u rad. U Toplani se nadaju još jednoj pomoći države i kreditu koji bi, kao i ranijih godina, garantovalo Javno stambeno preduzeće koje se, opet, plaši da zbog nevraćanja kredita / Toplana je ukupno dužna više od 600 miliona dinara / i ono, kao JP Vodovod, ode u blokadu.
U javnosti su se do sada oglsili jedino LDP-a i Pokret „Živim za Krajinu“ koji za aposlutnu neizvesnost oko grejanja 95 odsto ukupnog stambenog fonda ili oko 12.000 stanova i kuća najviše okrivljuju opštinu i rukovodstvo JP Toplana. I jedni i drugi trebalo bi, smatraju u ovim strankama, da se najhitnije odreknu vlasti i da odgovaraju i zakonski.
– Pozivam načelnika Policijske uprave u Boru Slavišu Barca da odgovori  gde je i zašto prošle godine potrošeno 170 miliona kredita koje je uzela Toplana, a garantovala opština- rekao je na današnjoj konferenciji za medije Saša Mirković, potpredsednik Pokreta „Živim za Krajinu“.

B.F.

Advertisements

1 Comment »

  1. […] AniJ). Zakuvalo se prilično i mnogo štošta je isplivalo kroz dva kruga konferencija za novinare Rankića, Žikića, Mirkovića i direktora Toplane. Nevinašca Plus pojavljivanja na registrovanim i […]

    Pingback by Pregled nedelje | E - stav — 17/10/2009 @ 11:23 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: